Že skoraj tradicija našega oddelka na Zbelovem je, da si večkrat med letom kaj spečemo ali skuhamo in se posladkamo s pripravljenimi dobrotami. Otroci so tako že nekaj časa načrtovali in zbirali ideje, kaj imajo radi in kaj bi si lahko s skupnimi močmi pripravili.

V času tedna otroka, smo zbrali pogum in se lotili načrtovanja, kako narediti nekaj slastnega za vsak želodček. Kar hitro smo zbrali ideje in se odločili, za pripravo jabolčnega zavitka. Poiskali smo najboljši recept za pripravo, se s prijaznimi kuharicami v centralni kuhinji dogovorili, da so nam priskrbele sestavine in se že skoraj lotili dela. Nikakor nismo pozabili, da se je potrebno za peko posebej obleči v kuharje, da je potrebno paziti na higieno rok in noskov ter seveda paziti na svoje prste, saj smo rezali jabolka s čisto pravimi noži.

Komaj smo čakali, da bo jabolčni zavitek pripravljen za peko in pečen. Žal ga nismo mogli takoj pojesti, saj je bil zelo vroč, smo kaj hitro ugotovili. Po kosilu pa smo se z velikim navdušenjem vsi sladkali z njim. Še bomo pekli, so se strinjali vsi otroci.

Avtor: Andreja Lipovec

Dostopnost