K izvedbi nadstandardne dejavnosti Navitih možganov smo povabili prav posebne goste. Na obisk sta prišla otroka, ki sta se lansko šolsko leto poslovila od prijateljev iz vrtca na Zbelovem, saj sta je preselila v drug kraj. To sta Nika in Kristjan Keblič, z mamico, dedkom in prijateljem. Res nič posebnega, boste rekli. A to ni kar tako, saj se njihova družina ukvarja s kurentovanjem. Gostje so prišli na obisk oblečeni v kurente. Otroci so se na obisk kurentov pripravili. Od doma so prinesli za kurente robčke in si pripravil zanje najrazličnejša vprašanja: zakaj zbirajo kurenti robčke, iz česa je narejen njihov kožuh, kako težki so zvonci in še in še.

Otrokom so bili kurenti zelo všeč. Najbolj so se jim dopadli njihovi zvonci, gamaše in seveda naglavna maska. Najstarejši so si jo tudi pomerili, mlajši otroci pa so jo le opazovali. Prav tako so preizkušali težo zvoncev, pa mehkobo kožuhov, se s previdnostjo dotaknili ježevke  …

Z otroki smo bili zelo veseli obiska kurentov Nike, Kristjana in ostalih, ki so nas že popeljali v začetek priprav na pustovanje.

Avtor: Andreja Lipovec

Dostopnost