Juhu, sneg, smo se ga razveselili vsi, ko smo se zjutraj odpravljali v vrtec. Otroci so že ob prihodu spraševali, kdaj bomo odšli ven in se igrali na snegu in s snegom. Vse dejavnosti smo prilagodili bivanju na pobeljenem igrišču, med čarobnimi snežinkami. Seveda smo se najprej kepali, delali angelčke, hodili-gazili po snegu itd.

Najmlajši otroci so se prvič srečali s snegom zato so se morali z njim najprej spoznati. Le to pa ni tako enostavno, če še ne hodiš, ali pa delaš gaz v decimeter visok sneg. A smo zmogli in zmagali!

Najstarejši otroci, polni domišljije in že izkušeni rokovalci s snegom, so takoj začeli načrtovati, kaj vse bi si lahko iz snega naredili. Predhodne izkušnje so jim narekovale, da bodo najlažje oblikovali in konstruirali s snegom, če bodo skotalili mnogo velikih kep. Po množici pripravljenih res ogromnih kep, so začele padati ideje kaj narediti. Naredimo snežake, sneženo hišo, snežni vlak … Soglasno so se odločili, da bodo naredili Bibo. Delo ni bilo enostavno, saj je bilo potrebno vse kepe priključiti, jih sestaviti in med sabo povezati. S skupnimi močmi je otrokom uspelo. Vsi, od najmlajšega (ki še ne hodi) do najstarejšega so sedli na Bibo in se veselili skupnemu uspehu.

Kaj vse pa so ob tem otroci doživljali, spoznavali, katera vzgojna in življenjska spoznanja so ob tem razvijali, pa najbolj zgovorno prikažejo spodnje fotografije.

Avtor: Andreja Lipovec

 

Dostopnost