Otroci in vzgojiteljice smo se začeli na drugo srečanje nadstandardne dejavnosti, z naslovom Vrtec v naravi, pripravljati že meseca septembra. Skupaj smo obiskali bližnje njive in kmetije (brez lastnikov, zaradi Covid-19), kjer smo si lahko ogledali kje rastejo buče, kako jih hranijo, kako iz njih pridobivajo semena-bučnice, kako in kje jih sušijo itd. Radodarni krajani so nam pomagali z zbiranjem buč. Zaradi posebnih razmer so jih nastavljali pred vrtec ali so jih podarili otrokom.

Dopoldan so otroci prebirali recept za pripravo bučnega zavitka. Urili so se v branju slikopisa recepta, lupljenju buč, rezanju, strganju, tehtanju sestavin, mešanju, pripravi nadeva, polnjenju in peki zavitka.

Komaj so čakali popoldneva, da se bodo njihove buče spremenile v čarobne buče. Le te so poslikali po svojih zamislih in domišljiji. Buče so s pomočjo malih likovnih umetnikov oživele in še danes krasijo vhod v vrtec Zbelovo. Vsi prevzeti nad svojimi mojstrovinami so se z veseljem posladkali še z bučnim zavitkom.

Navdušenje se je zaključilo s predstavitvijo čarobnih buč staršem, ki so se skupaj z njimi razveselili umetnin, ki so jih ustvarili njihovi otroci.

Avtor: Andreja Lipovec

Dostopnost