V vrtcu smo povabili na nadstandardno dejavnost za otroke, poštarja Roka Zorka. V mesecu decembru nam je večkrat prinesel najrazličnejšo pošto (otroško revijo Cicido, pisma, v katerih so se skrivale novoletne voščilnice in razglednice). Otroci so bili vsake prejete pošiljke zelo veseli.

Tako se je porodila želja in ideja, da si otroci želijo bolj natančno spoznati poklic in delo poštarja. Poštar Rok se je prijazno odzval povabilu in obiskal otroke v vrtcu. Najprej jim je predstavil poštarski motor, s katerim se je pripeljal v vrtec. Otroci so bili zelo navdušeni, saj ga na vasi večkrat srečajo ali pričakujejo pošto, ko slišijo, da se prevaža od sosedov do sosedov in nato še k njim domov. Pritegnila jih je tudi poštarska čelada, katero so si vsi nadeli. V igralnici vrtca so si ogledali obleko poštarja, spoznali označbo za pošto, ki jo ima poštar na vseh oblačilih in delovnih pripomočkih, spoznali pripomoček s katerim poštar natiska obvestilo o priporočeni pošti, si ogledali najrazličnejše znamke in pisma itd. Otroci so dopoldan napisali in narisali tudi pošto za svoje prijatelje iz sosednjih vrtcev. S poštarjem Rokom smo se dogovorili, da jo bo namesto nas oddal na pošti, saj se le ta nahaja v Ločah.

Gosta smo presenetili z rajalno igro Poštar pošto nosi, ki smo jo zapeli in zaplesali. Pogostili pa smo se s čipsom narejenim na dva načina, katerega smo že dopoldan pripravili v vrtcu. Za  spomin smo gostu podarili kocko, da mu bo prinašala srečo in ga spominjala na obisk otrok v vrtcu.

Avtor: Andreja Lipovec

Dostopnost