Igrati se matematiko v predšolskem obdobju je za marsikoga pretežko, ne zanimivo, ne običajno itd.

V skupini že vse leto otroci spoznavajo najrazličnejše matematične igre in dejavnosti. Mnogo iger smo si izdelali sami. Igre so prilagojene vsem starostim otrok od najmlajših enoletnikov do otrok, ki bodo odšli jeseni v šolo.

Da bi porušili stereotipe smo se letos odločili, da k igri povabimo starše in jih naučimo kaj novega. Najprej smo se v športni dvorani gasilskega doma igrali gibalno –matematično igro Ura je … medved še spi in nadaljevali z gibalnimi igrami s »črvi«, ob katerih smo se učili strategij štetja in barv. Sledile so najrazličnejše matematične igre v igralnici. Tako so otroci in starši prirejali 1-1 (čebelice, jabolka, lučke …), se igrali družabne igre: Subitizacijske polžke, Obiramo jabolka, Subitizacijsko hišico in Zbelovski grad, spoznavali relacije med števili z igrami Hišice –ena več in ena manj, Kačo petko itd. Še posebej smo se zabavali ob dejavnostih Bandolina, kjer smo lahko sami preverjali dobljene rešitve dejavnosti.

Mamice in očki so z velikim zanimanjem spremljali, se učili in sodelovali pri izvajanju najrazličnejših novih iger. Skupaj z otroki so preživeli prijeten popoldan, obogaten z novimi izkušnjami in veščinami.

 

Avtor: Andreja Lipovec

Dostopnost