Za nekatere povsem različni besedi, za najmlajše pa skoraj enako. »Pa kaj, vse so japke!« je bil eden od odgovorov otrok iz skupine.

Jutro nas je s prvimi sončnimi žarki toplo pozdravljalo in vabilo v naravo. Z otroki naše skupine in z lastniki sadovnjaka, smo se dogovorili, za obisk le tega. Tako smo se odpravili na obisk sadovnjak pri družini Šretl. Otroci so se primerno oblekli in obuli, si nadeli varnostne plaščke za varno udeležbo v prometu ter si pripravili vedra, kamor bodo obrali jabolka.

Pot do sadovnjaka se nam je zdela dolga, saj smo nestrpni pričakovali cilj. Končno smo zagledali sijoča jabolka, ki so se bleščala v soncu.

V sadovnjaku nas je že pričakovala gospa Simona. Prijazno nas je sprejela, nas seznanila, kako se obirajo jabolka, katere vrste jablan so posadili v sadovnjaku, si z otroki ogledala velika in majhna jabolka, barvo le teh  … Otroci so se takoj lotili dela. V veliko veselje in navdušenje jim je bilo obiranje jabolk. Ker so bila jabolka zelo velika, je včasih že eno napolnilo vedro. Uh, kako je bilo »luštno«.

Gospa Simona nas je prijetno presenetila s pravo jabolčno pogostitvijo. Za vse je pripravila sok in jabolčno pito. Mmm, kako nam je vse teknilo.

Nabrana jabolka smo si lahko odnesli v vrtec.

Sedaj so pred nami različne kuharske knjige, v katerih si že ogledujemo, kaj vse bi si iz jabolk lahko pripravili tudi v vrtcu.

Res, bil je nepozaben učni dan v naravi.

 

Avtor: Andreja Lipovec

Dostopnost