Priprave na peto srečanje obogatitvene dejavnosti, z naslovom Kuhamo z znanimi – zanimivimi gosti, so se začele že v prvih majskih dnevih. Pričeli smo se dogovarjati z gostjo, ki bi bila pripravljena kuhati z najmlajšimi. Povabljena gostja aerobičarka Natalija Pegan se je z veseljem odzvala povabilu. Srečanje smo izvedli v sredo. Tudi ona je pričela kovati načrt, kako otroke na najbolj zanimiv in privlačen način popeljati v svet aerobike za otroke.

Z otroki smo po kuharskih knjigah iskati recepte, kako pripraviti zdravo popoldansko malico. Hitro smo prišli do spoznanja, da se bomo poslužili najrazličnejših receptov s sadjem in jogurti. Z idejami nam je priskočila na pomoč tudi kuharica Suzana Bauman.

Končno je prišel načrtovan popoldan. Vsi otroci, ki obiskujejo krožek, so prinesli od doma predpasnike, si nadeli kuharske kape in za gostjo pripravili presenečenje. Otroci so gostji podarili predpasnik, na katerega so se v spomin tudi podpisali in ji priskrbeli kuharsko kapo.

Gostjo Natalijo so najprej seznanili z načrtom, kaj vse bodo danes pripravljali. Otroci so prebrali štiri recepte, po katerih bodo pripravili jedi. Najprej smo vsi mali in veliki kuharji poskrbeli za osebno higieno nato pa smo začeli umivati sadje, rezati, sekljati, mešati … Dejavnost je potekala v sproščenem delovnem vzdušju.

Po opravljenih kuharskih spretnostih otrok in aerobičarke Natalije, smo se vsi preoblekli v športno opremo in se odpravili v gasilsko športno dvorano. Natalija je pripravila prav posebno predstavitev aerobike za otroke. Otroci so ji z zanimanjem sledili. Vrhunec vadbe so dosegli še z aerobično vadbo z žogami. Bilo je čudovito!

Že precej utrujeni in lačni so otroci pripravili pogrinjke in z veseljem sedli za mize. Otroci so skupaj z gostjo izbirali med štirimi vrstami pripravljenih zdravih popoldanskih malic. Ker je v naši skupini precej otrok, ki imajo mlajše ali starejše bratce in sestrice so ob odhodu domov tudi njih povabili, da so lahko poskusili zdravo popoldansko malico. Vsem je bila všeč.

Gostja Natalija nam je obljubila, da se bo rada odzvala povabilu in skupaj z najmlajšimi krajani izvedla še kakšno aerobično vadbo.

 

Avtor: Andreja Lipovec

Dostopnost