V vrtcu na Zbelovem smo izvedli že šesto srečanje nadstandardne dejavnosti za otroke, z naslovom Kuhamo z znanimi – zanimivimi gosti. Z otroki smo spremljali in opazovali prve plakate in panoje s fotografijami ljudi iz našega okolja. Ob srečanju z osebo iz prvega plakata je vzg. vprašala otroke, ali poznajo tega gospoda. Deklica je v hipu odgovorila: »To je stric Bojan!« Tako se je v skupini otrok porodila idej, da bi kuhali s »stricem Bojanom.«

Srečanje smo izvedli v petek, 25. 5. 2018. Z otroki smo pripravili recept za pirino in  makaronovo solato. Ob prihodu gosta, so se mu otroci predstavili in mu podarili kuharski predpasnik, ki smo ga izdelali v skupini, da se je lahko skupaj z nami lotil dela. Prebrali smo pripravljen recept in pričeli z delom. Čiščenje zelenjave, rezanje na majhne koščke nam je šlo odlično od rok.

Gost, Bojan Podkrajšek, ki je tudi velik nogometni navdušenec, je otroke v »polčasu krožka« odpeljal tudi na nogometno igrišče. Pomerili smo se v spretnostih z žogo in igranju nogometa. Vsi smo bili odlični!

Gost Bojan je za vse pripravil tudi presenečenje. Otroci so »morali« povedati nekaj praznikov, ki jih poznajo. Seveda se božiča, 1. maja in velike noči vsi spomnijo. V dar so prejeli slovensko zastavo. Otroci so zastavo in petje slovenske himne takoj povezali in jo tudi s ponosom zapeli.

Že malce lačni smo se z veseljem lotili preizkušanja našega dela. Bilo je odlično opravljeno, so povedali starši, ki so se nam že tudi pridružili.

Od gosta smo se poslovili z dogovorom, da bomo opravili domačo nalogo, ki nam jo je pripravil, a ta, naj bo trenutno še skrivnost.

 

Avtor: Andreja Lipovec