V vrtcu na Zbelovem izvajamo nadstandardno dejavnost za otroke, z naslovom Nahranimo možgane. Otroci se pod mentorstvom vzgojiteljic ter s pomočjo najrazličnejših gostov, preizkušajo v dejavnostih z vseh vzgojnih področij (gibanja, jezika, narave, družbe, matematike in umetnosti).

Na izvedbo nadstandardne dejavnosti smo se zavzeto pripravljali. Izbrati prvega gosta ni bilo lahko, saj so imeli otroci željo, da se srečajo s krajani KS Zbelovo, ki imajo traktorje. Do posameznih gostov smo se odpravili kar sami, s posamezniki pa smo se povezali s pomočjo sodobne tehnike in tehnologije. Kljub močnemu deževju, so se odzvali vsi povabljeni gostje. Na nogometnem igrišču Zbelovo so nam krajani-traktoristi pričarali pravo razstavo traktorjev. Otroci in tudi starši so bili povsem prevzeti. Komaj smo spremljali vse traktorje, njihove priključke, prikolice itd. Skupaj smo spoznavali, kako se traktorji poimenujejo, čemu služi posamezen priključek, ugotavljali, da so kolesa traktorja celo večja, kot so velike njihove vzgojiteljice in še in še.

Seveda smo goste pogostili z jabolčnim zavitkom, ki smo ga že dopoldan pripravili v vrtcu. Za  spomin pa smo gostom podarili kocko, da jim bo prinašala srečo in jih spominjala na obisk otrok v vrtcu.

Otroci izveden popoldan še kar podoživljajo v ustvarjalni igri in komaj čakajo, kdaj bodo zopet videli kakšen traktor, ki se bo peljal mimo vrtca.

Avtor: Andreja Lipovec

Dostopnost