S pomočjo dobre volje otrok, staršev in vzgojiteljic v vrtcu, nam je uspelo izvesti zanimivo jesensko druženje. Mamice so se odlično organizirale in poskrbele za nabran ter narezankostanj, ogenj ter ga pekle na igrišču pred vrtcem.  Očetje so se skupaj z otroki podali na Zbelovski stari grad. Ker je pot do gradu precej strma, so se morali vsi potruditi, da so uspeli priti na cilj.

Vzgojiteljice smo na gradu pripravile igre, ki so jih predhodno izdelovali otroci skupaj s starimi starši v vrtcu. Otroci so jih z veseljem pokazali staršem in se z njimi igrali. Odpreti pa so si želeli tudi grajski zaklad. Vsak otrok je s sabo prinesel ključ in skušal odpreti zakladnico. Žal je imel le eden od otrok srečo, ki pa jo je delil s prijatelji.

Da so se lažje odpravili na pot, smo se vsi okrepčalo z jabolčno pito, ki so jo otroci spekli že dopoldan v vrtcu. Polni pričakovanj, ali so mamice uspele speči kostanj, smo se vračali na vrtčevsko igrišče. Že od daleč se je širil vonj po pečenih kostanjih. Mamice so izvrstno spekle kostanj. Ob skupnem druženju in pripovedovanju o doživetjih, smo se vsi odlično zabavali. Žal je popoldan kar prehitro minil, smo se vsi strinjali. Že v mraku smo s skupnimi močmi pospravljali in ugotavljali, da bi lahko druženje izvedli naslednje leto v soboto, ker …

 

Avtor: Andreja Lipovec

Dostopnost