V vrtcu na Zbelovem smo že četrtič izvedli nadstandardno dejavnost za otroke, z naslovom Kuhamo z znanimi – zanimivimi gosti. Tokrat smo medse povabili reševalca iz Zdravstvenega doma Slovenske Konjice, Dejana Verhovška. Z otroki smo nestrpno pričakovani dan srečanja. Predhodno smo si ogledali najrazličnejša reševalna vozila, akcije v katerih sodelujejo, njihova oblačila itd.

Da smo lahko začeli s kuhanjem, smo gosta tudi »kuharsko« opremili. Otroci so mu podarili predpasnik, ki si ga je lahko takoj oblekel in mu poiskali tudi kuharsko kapo. S skupnimi močmi smo se lotili priprave sadne in čokoladne rulade.

Po opravljenih kuharskih spretnostih otrok in reševalca Dejana, nam je prijazno razkazal reševalno vozilo. Otroci so z velikim zanimanjem pokukali v njegovo notranjost, sedli na reševalni stol, reševalno posteljo, sestopali po reševalni klančini iz avtomobila, pokazal različne pripomočke za delo …

Po ogledu reševalnega vozila, smo z gostom z veseljem sedli k mizam. Skupaj smo pripravili pogrinjke, izbirali med pripravljenimi ruladami in jih z veseljem pojedli. Ker smo spekli vsega dovolj, smo tudi starše pogostili.

 

Avtor: Andreja Lipovec

Dostopnost