V oddelku vrtca v KS Zbelovo smo letos Tradicionalni slovenski zajtrk preživeli v prav prijetni družbi. Obiskala sta nas čebelarja Irena in Tone Kolar.

Otroci in strokovne delavke smo se na zajtrk še posebej pripravili. Mize smo slavnostno pogrnili s prazničnimi prti, otroci so si izdelali posebne servietne pogrinjke. Med zajtrkom so si otroci sami izbirali, kaj bodo jedli in pili, si pripravili krožnike, kruh, katerega so si v večini samostojno namazali z maslom in izbirali med različnimi vrstami medu ter ob voščilu »dober tek« okušali pripravljene jedi.

Čebelarja sta pokazala, kako se obleče »pravi« čebelar, da ga ne napikajo čebele, kadar gre v čebelnjak. Tudi za otroke sta prinesla otroško opremo za delo v čebelnjaku. Večina otrok se je z zanimanjem oblekla. Nazorno in natančno sta predstavila delo v čebelnjaku. Otroci so si ogledali satnice, okušali med v satovju in cvetni prah ter si ogledali svečo narejeno iz čebeljega voska …

Na veliko presenečenje sta otroke razveselila tudi z domačimi medenjaki. Vsi so jih z veseljem poskusili in se sladkali z njimi. Da pa otroci ne bodo pozabili današnjega dne sta vsem otrokom poklonila tudi tattooje čebelice in lesene čebelice, ki so si jih otroci za spomin odnesli domov.

Ob deseti obletnici TSZ, smo se ob 10. uri priključili poteku posebne akcije petja Slakove pesmi Čebelar.

Dostopnost